Nieuwe artsen

Om de medische teams van het SFZ te versterken, verwelkomen we enkele nieuwe artsen. Graag stellen zij zich aan u voor …

Dr. Eric Joosens dienst Oncologie

Dr. Eric Joosens studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Hasselt - toen nog Limburgs Universitair Centrum - en aan de Universiteit Antwerpen, waar hij in 1986 afstudeerde. Hij specialiseerde zich in de Inwendige Geneeskunde met Oncologie als subspecialisatie.

In 1998 behaalde dr. Joosens het ESMO-diploma (European Society of Medical Oncology) in Athene. Sinds 2000 is hij actief lid van ASCO (American Society of Clinical Oncology). Nationaal is hij o.a. lid van BSMO (Belgian Society of Medical Oncology), BANO (Belgian Association of Neuro-Oncology) en BGOG (Belgian Gynaeco-Oncology Group).

Van 1991 tot 2008 werkte dr. Joosens als oncoloog in het ZNA Middelheim in Antwerpen en was hij consulent in achtereenvolgens het AZ Van Enschodt in Boom, het AZ Sint-Jozef in Willebroek en ZNA Jan Palfijn in Merksem. Vanaf 2009 zette hij zijn carrière verder op de dienst medische oncologie van het Jessa Ziekenhuis. Daarnaast was hij tot eind 2020 actief in het AZ Vesalius in Tongeren.

Begin 2021 startte dr. Joosens als oncoloog in het SFZ in samenwerking met dr. Requilé. Zijn bijzondere aandachtsgebieden zijn neuro-oncologie, gynaecologische en digestieve oncologie.

Dr. Joosens woont in ’s-Gravenwezel, is gehuwd en heeft een zoon.

Dr. Michiel Cornelissen dienst Oftalmologie

Dr. Michiel Cornelissen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Tijdens zijn basisopleiding Geneeskunde, die hij in 2016 met succes afrondde, ontwikkelde hij een grote interesse in de microscopische chirurgie, met name de oftalmologie.

In augustus van datzelfde jaar startte hij dan ook met zijn specialisatie tot oftalmologisch chirurg aan de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde in Maastricht. Tijdens zijn opleiding had dr. Cornelissen de mogelijkheid om verdere ervaring op te doen in het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen waar hij zich onder meer verdiepte in cataractchirurgie. Naast een passie voor cataractchirurgie, ontwikkelde hij een grote belangstelling voor de behandeling van glaucoom. Tijdens zijn opleiding volgde hij dan ook regelmatig congressen en cursussen om zich verder te verdiepen in deze materie.

In februari 2021 behaalde dr. Cornelissen zijn diploma als oftalmologisch chirurg. Sinds maart versterkt hij de dienst oftalmologie van het SFZ als allround oogarts en cataractchirurg. Dr. Cornelissen volgt, naast zijn werkzaamheden in het SFZ, een fellowship glaucoomchirugie in onder meer de Minimally Invasive Glaucoma Surgery, aan de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde in Maastricht.

Dr. Michiel Cornelissen woont samen met zijn vriendin in Hasselt.

Dr. Sarah Bogovic kinderarts

Dr. Sarah Bogovic volgde haar basisopleiding Geneeskunde in Maastricht. Na een assistentschap Kindergeneeskunde in Heerlen en Amsterdam, startte ze haar opleiding tot kinderarts aan de Universiteit van Antwerpen. Als assistent in opleiding tot kinderarts deed ze ervaring op in het AZ Sint-Jozef in Malle, ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen, het AZ Sint-Jozef in Turnhout, het ZOL (campus Sint-Jan) in Genk en het UZ Antwerpen.

Zij versterkt in het SFZ het team kinderartsen van dr. Henckens, dr. Kuhlins en dr. Oud.

Dr. Sarah Bogovic is mama van een dochtertje van 3 en een zoontje 6 maanden oud. Ze woont met haar gezin in Zonhoven.

Apr. Yannick Wouters klinisch bioloog

Apr. Yannick Wouters behaalde zijn masterdiploma Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, waarna zijn interesse werd opgewekt in de klinische biologie. Deze opleiding startte hij in 2015 aan de KU Leuven. Zijn verdere praktijkopleiding genoot hij in uiteenlopende klinische labo’s: HH Ziekenhuis Lier, ZOL Genk, AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, UZ Leuven en AZ Diest.

Tijdens zijn assistentschap legde hij zich vooral toe op scheikunde en hematologie, waarvoor hij een voorliefde ontwikkelde. Hij volgde gespecialiseerde opleidingen om zich verder te bekwamen in onder meer immunohematologie, stolling en hemostase en moleculaire biologie.

Omdat hij zich wil engageren om in het labo te werken, volgde hij opleidingen met betrekking tot kwaliteit, statistiek en accreditering. Hij is ook in opleiding tot BELAC-auditor en ziekenhuishygiënist en hij volgt de opleiding antibioticabeleid.

Zijn eerste werkervaring als klinisch bioloog deed hij op in het Algemeen Medisch Laboratorium in Antwerpen, waar hij verantwoordelijk was voor hematologie en scheikunde.

Sinds januari versterkt Yannick Wouters het klinisch biologenteam in het SFZ, samen met apr. Dries Coenen en dr. Guy Van Goethem.

Yannick Wouters woont met zijn vriendin in Geel.