Nieuwe artsen

Om de medische teams van het SFZ te versterken, verwelkomen we enkele nieuwe artsen. Graag stellen zij zich aan u voor …

Dr. Kim Eerdekens, pediater

Dr. Kim Eerdekens is afkomstig uit Diepenbeek. Ze volgde haar opleiding geneeskunde aan het Limburgs Universitair Centrum en specialiseerde zich tot kinderarts aan de Vrije Universiteit Brussel.

Ze deed als algemeen pediater ervaring op in Amphia Ziekenhuis Breda, VUB Jette, Maastricht UMC en ZOL Genk. Voorheen doorliep ze verschillende stages, o.a. in het Tygerberg Hospital, Cape Town, South Africa. Nadien begon ze haar loopbaan als algemeen pediater in ZOL Genk en ZMK Bree/Maaseik.

Tijdens deze periode bekwaamde ze zich verder in voedingsproblemen, huilbaby’s en psychosomatische klachten. Daarnaast had ze een raadpleging voor de follow-up van prematuur geboren baby’s. Vanaf 2019 nam ze ook de functie van medisch diensthoofd pediatrie waar in ZMK Campus Maaseik. Bovendien was ze gedurende verschillende jaren stagebegeleider voor de stagiairs van het UZ Leuven. Ze werkte tevens mee aan verschillende wetenschappelijke publicaties.

Dr. Eerdekens woont met haar partner en 3 kinderen in Opglabbeek.

Dr. Salah-Eddine Achahbar, neurochirurg

Dr. Salah-Eddine Achahbar behaalde zijn artsendiploma aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna specialiseerde hij zich in de neurochirurgie aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Sinds 2014 doorliep hij verschillende perifere stages, zowel in Nederlandse (Erasmus MC, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) als in Belgische ziekenhuizen (UZA, GZA Sint-Augustinus). Eerder voltooide hij een onderzoeksstage in het Johns Hoplins University MC in Baltimore in de Verenigde Staten.

Naast algemene neurochirurgie gaat zijn bijzondere interesse uit naar neurochirurgische pijnbehandeling, schedelbasis en vasculaire neurochirurgie.

Dr. Achahbar versterkt sinds 1 mei de dienst neurochirurgie in het Sint-Franciscusziekenhuis.