Dag tegen Kanker
in het SFZ

Op donderdag 17 oktober 2019 nam ons ziekenhuis naar jaarlijkse gewoonte opnieuw deel aan de Dag tegen Kanker. Op verschillende plekken organiseerden we activiteiten voor patiënten, mantelzorgers en bezoekers.

Kirsten Joosten, coördinator Oncologisch Support Team

INKOMHAL

In de inkomhal van het ziekenhuis kregen de bezoekers een geel lintje opgespeld en werd het zorgtraject van de oncologische patiënt in de kijker gezet. Iedereen kon er terecht voor info over onderzoeken, behandelingen en nazorg aan verschillende standjes.

INFOSTANDJES

Het Oncologisch Support Team (OST) en de standhouders lichtten niet alleen het zorgtraject toe, maar ook het interne en bijkomende aanbod voor oncologische patiënten (o.a. begeleiding door het OST, fysieke en mentale revalidatie, GOED Thuiszorgwinkel, Zorghuis Limburg, vzw Rozerood, De Kolibrie, …).

SAPJE TRAPPEN

Onder begeleiding van de oncodiëtiste kregen bezoekers de kans om hun eigen ‘sapje te trappen’ op de fiets. Zo benadrukten we het belang van gezonde voeding en beweging nog eens extra.

PRAATCAFE EN ZOVEEL MEER

(Ex-)kankerpatiënten kregen de kans om deel te nemen aan een initiatie relaxatietherapie of stoelyoga, een workshop creatieve therapie of een infosessie kleur- en stijladvies. Verder waren ze, samen met hun naasten, van harte welkom op ons praatcafé om bij te babbelen bij een hapje en een drankje.

BURGEMEESTER OP BEZOEK

Ook burgemeester Mario Borremans kwam een praatje maken om de patiënten een hart onder de riem te steken.

KNUFFELEN MAAR

Dit jaar kregen we ook de knuffelbeer van Kom op tegen Kanker over de vloer. Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de organisatie wil deze mascotte iedereen bedanken die zich inzet voor de strijd tegen kanker. Tijdens zijn bezoek werden er dan ook heel wat knuffels uitgedeeld!

Benieuwd naar al wat er te beleven viel?

Bekijk het sfeerfilmpje van de dag!

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Meer info over het oncologisch zorgtraject in het SFZ?

Contacteer het Oncologisch Support Team op 011 71 54 45 of via kirsten.joosten@sfz.be