Nieuwe artsen in het SFZ

Om de medische teams van het SFZ te versterken, verwelkomen we enkele nieuwe artsen. We stellen ze graag even kort aan u voor...

Dr. Silvie Aendekerk
Dienst gynaecologie - verloskunde
In dienst sinds 2 januari 2020

Dr. Aendekerk volgde haar opleiding geneeskunde in de UHasselt (bachelor) en aan de KU Leuven (master). Zij specialiseerde zich verder tot gynaecoloog en werkte als assistent in UZ Leuven, Jessa Ziekenhuis Hasselt en ZOL Genk.

Binnen haar vakgebied heeft zij een bijzondere interesse in vulvovaginale pathologie (vulvodynie, dermatosen zoals o.a. lichen en recidiverende infecties). Hiervoor volgt zij een bijkomende opleiding aan het UZ Gent.

In het SFZ zal ze in associatie werken met dr. Buekenhout, dr. Beckers, dr. Schepers, dr. Raus, dr. Janssen, dr. Maeseele en dr. Reynders.

Dr. Galina Khorosheva
Dienst endocrinologie
In dienst sinds 3 januari 2020

Dr. Khorosheva is in Rusland geboren in 1973. Zij volgde haar opleiding geneeskunde in Moskou. In haar land van herkomst werkte ze als endocrinologe in diverse medische settings. Daar behaalde ze ook haar PhD in endocrinologie.

Ze kwam in 2010 naar België en verdiepte zich verder in interne geneeskunde en endocrinologie. Bovendien werkte ze mee aan diverse wetenschappelijke studies zowel aan de KU Leuven als in het UZ Brussel.

Bijgevolg heeft Dr. Khorosheva al 20 jaar klinische ervaring.

Dr. Stefan Vanden Bussche
Dienst gastro-enterologie
In dienst sinds 1 maart 2020

Dr. Vanden Bussche volgde zijn opleiding geneeskunde aan de KU Leuven. Hij specialiseerde zich verder tot gastro-enteroloog en werkte in het UZ Leuven, AZ Sint-Maarten, ZNA Stuivenberg en ZOL Genk.

Binnen zijn vakgebied heeft hij een bijzondere interesse in therapeutische endoscopie zoals het wegnemen van grotere poliepen, echo-endoscopie en onderzoek van de galwegen (ERCP). Hiervoor volgde hij een bijkomend fellowship aan het UZ Leuven.

In het SFZ versterkt hij het team dat bestaat uit dr. Raf Leus, dr. Marc Willems, dr. Jo Swinnen en dr. Mart Van den Moortele (zijn echtgenote).

Dr. Tanja Kluijt
Dienst pneumologie
In dienst vanaf 1 april 2020

Dr. Kluijt volgde haar geneeskunde opleiding aan de Universiteit van Maastricht. Zij liep er stage in verschillende medische disciplines.

Aansluitend startte zij haar opleiding tot pneumoloog in het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen. Hierbij verrichtte zij assistentschappen in Heerlen, Sittard en Maastricht. Het laatste jaar specialiseerde zij zich in astma en OSAS.

Dr. Kluijt start op 1 april als pneumoloog in het SFZ.