INTERVIEW


Even voorstellen: onze nieuwe algemeen directeur

Op 1 september 2020 startte Nele Sneyers als algemeen directeur in het SFZ. Van 2016 tot 2019 was ze financieel directeur van ons ziekenhuis, dus ze is geen onbekende. Wij spraken Nele voor een kort interview…

“Ik wil de focus leggen op de juiste prioriteiten, met aandacht voor de patiënt en voor alle medewerkers.”

Dag Nele, welkom als algemeen directeur. Mogen we vragen om uzelf even voor te stellen?

“Heel graag! Ik ben afkomstig uit Heusden-Zolder en ben geboren in dit ziekenhuis. Ook na mijn studies ben ik gebleven. Ik woon hier, samen met mijn man en twee dochters van 6 en 8 jaar, die trouwens ook hier geboren zijn. Gedurende de tien jaar die ik werkte bij Deloitte ben ik veelvuldig op de baan geweest, maar van nature ben ik eerder honkvast en verblijf ik graag dicht bij mijn familie en vrienden.”

Hoe is uw keuze voor economische wetenschappen gegroeid?

“Ik heb een grote affiniteit met algemene weten­schappelijke vakken, economie en wiskunde. Ik heb dit ook doorgetrokken door toegepaste economische wetenschappen te gaan studeren. Initieel had ik de intentie om nog verder te studeren, maar ik werd aangetrokken door de carrièremogelijkheden bij Deloitte evenals de positieve dynamiek en groepssfeer, die je direct kon vaststellen bij de eerste kennismakingen. De klik zat daar onmiddellijk goed en bovendien kreeg ik kansen aangeboden om zowel opleidingen te volgen als te geven. Ook in deze functie als algemeen directeur wil ik graag mijn huidige kennis en ervaringen blijven aanvullen met trajecten die me kunnen ondersteunen in deze nieuwe rol.”

U bent jong met ruime ervaring in het auditen en u bent ook op beleidsmatig vlak al mee ondergedompeld in de cultuur van de organisatie. Wat is uw persoonlijke sterkte-uitdaging voor deze nieuwe functie?

“Ik ben op zich blij gestart te zijn als consultant, waarbij je in veel verschillende organisaties terechtkomt, met een grote verscheidenheid in organisatiestructuur, omvang en sectoren. De uitdaging was daar telkens op een korte tijd het bedrijf, de aansturing en zijn processen te leren kennen, evenals de potentiële valkuilen vanuit risicoanalyse en de bijhorende financiële impact.

Hierin heb ik steeds mijn ambitie gevolgd om door te groeien, maar ook de nood gevoeld om aan de andere kant van de tafel te kunnen gaan zitten en zelf de touwtjes in handen te nemen. Maar je leert je dus snel inwerken in een nieuwe omgeving, en voornamelijk via teamwerk streven naar de vooropgestelde doelstellingen. Dit achterliggende leer­proces heeft ook mee geholpen in mijn overstap naar de gezondheidszorg. Vanuit mijn vorige functie als financieel directeur neem ik de reeds opgedane kennis van de organisatie mee. Er heerst hier een erg loyale en gedreven mentaliteit, waar ik zelf ook veel waarde aan hecht. Er is nog erg veel potentieel voor de organisatie. Dit wil ik meenemen om samen met het team vanuit een gezamenlijke visie een beleid op poten te zetten dat ons sterk vooruit helpt om onze doelen te realiseren.”

Het SFZ is voor u bekend terrein: hoe kijkt u terug op de voorbije periode vanuit uw positie als financieel directeur?

“De gezondheidssector op zich is een heel boeiende omgeving, met complexe materie, processen en veel belang­hebbenden. Er beweegt veel, we zitten in een fase waar de wetgeving, de gezondheidszorg in brede zin, een snelle evolutie doormaakt en dit biedt diverse uitdagingen maar ook opportuniteiten. Ook voor het SFZ liggen er nog veel mogelijkheden en projecten op ons pad, die ik graag samen met de directie wens op te nemen. Zoals net reeds ter sprake kwam, is het typerend voor het SFZ dat je hier terechtkomt in een groep van heel gedreven medewerkers, die met elkaar omgaan op een open en spontane manier. In moeilijke situaties zoals de voorbije coronaperiode merk je hoe hard het team aan elkaar hangt en op elkaar inspeelt en ervoor gaat, dit is zo mooi. Ook in vorige projecten heb ik dit zelf kunnen ervaren en hierin heb ik me steeds thuis kunnen voelen. Hiervan wil ik uiteraard dan ook graag verder deel uitmaken.”

Algemeen directeur, verandert dit iets aan de invalshoek waarmee u naar het SFZ kijkt?

“Absoluut, de uitdaging bestaat erin dat mijn werkveld erg verbreed wordt en dat ik des te meer zal moeten vertrouwen op de kennis en expertise van mijn collega’s, waar ik voordien de dossiers volledig zelf beheerste. Met het team dat er vandaag staat, heb ik hier alle vertrouwen in.”

Netwerken met de specialisten, huisartsen, andere ziekenhuizen: hoe ziet u dat?

“Het is voor ons als regionaal ziekenhuis van belang dat we de kwaliteit van de zorg voor onze patiënten uiteraard op de eerste plaats zetten, maar ook kort bij onze patiënten staan in functie van hun noden. Dit zal ook meer en meer betekenen dat we vanuit een breder perspectief moeten kijken dan enkel ons ziekenhuis. Met name het voortraject meenemen in dit verhaal, een goede doorstroming naar nazorg, maar eveneens de juiste zorg op de juiste plaats aanbieden binnen ons ziekenhuis of ons netwerk. Het is al langer niet meer verantwoord enkel te redeneren vanuit de toegangspoort van ons ziekenhuis tot aan het ontslag van de patiënt.

Vanuit dit kader gaan we de netwerk­vorming verder moeten invullen en de rechtstreekse en onrechtstreekse opportuniteiten tot samenwerking moeten benutten. Daar waar je met dezelfde middelen meer kan bereiken, moet dit vanzelfsprekend zijn. Wel vind ik het belangrijk om dit op het juiste moment in de juiste volgorde te doen én met de juiste prioriteiten.”

Welke uitdagingen ziet u voor de toekomst van het SFZ en voor uzelf?

“De focus leggen op de juiste prioriteiten, met aandacht voor de patiënt maar ook voor elkaar als zorgverleners, artsen en collega’s, is voor mij belangrijk binnen alle stappen die we zullen zetten.”

Hartelijk dank voor dit interview!